Onze PSA module

In samenwerking met het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam (AMC) hebben we een unieke methode ontwikkeld waarmee we werknemers die in de voorfases verkeren van burn-out, kunnen opsporen. Dan hebben we het over mensen die een te hoge werkdruk kennen en daar echt last van hebben (fase ervaren stress), over mensen die op de toppen van hun kunnen acteren (fase herstelbehoefte) en mensen die al klachten hebben door stress (fase distress).

PSA kent vele oorzaken en onze vragenlijst meet dan ook op 7 verschillende aspecten. Zo kunnen we meten of iemand op een of meer van deze 7 aspecten in een van de voorfases van burn-out zit.

Is dat het geval, dan gaat een van onze A&O psychologen in gesprek met deze werknemer. Hoe komt het dat hij of zij in deze fase zit en belangrijker, wat moet er gebeuren om weer uit die fase te komen? In veel gevallen werken we vervolgens samen met gespecialiseerde partijen, zoals HSK. Maar we werken ook graag samen met partijen waar ú als werkgever al goede ervaringen mee heeft. Het resultaat is dat de werknemer op tijd wordt geholpen, dus voordat hij of zij uitvalt. En omdat we zo vroeg aan de slag gaan, is het vrij makkelijk om iemand weer helemaal in balans te krijgen.

Na drie maanden meten we nogmaals hoe de werknemer ervoor staat en dan blijkt hij of zij in bijna alle gevallen weer goed te functioneren.

Maar we gaan nog een stapje verder. Wij krijgen uit onze vragenlijsten én de consulten veel informatie over uw organisatie en de werkprocessen. En dan met name wat er beter kan. Wij leggen vervolgens een correlatie met de gevonden PSA problemen en adviseren u welke maatregelen u kunt nemen om de PSA problematiek structureel in uw organisatie aan te pakken.

Zo beperken we enerzijds uitval als gevolg van PSA en kunt u anderzijds de oorzaken structureel aanpakken.